fredag 5 augusti 2011

Engelbrektsturen å Epic vs Stumpjumper HT

Helgen som gick va d premiär för Engelbrektsturen i Långloppscupen... å EvaldsMTB Team va givetvis på plats. Banan va i princip enbart grusväg... inte alls kul faktiskt, men d gick fort. 80km på grusväg avverkade jag på 2h 52min 46sek... alltså 27,7km/h i snitt. Om engelbrektsturen är me i Långloppscupen nästa år kommer ja köra, är d inte d så återkommer inte jag... tycker banan va på tok för enkel å tråkig. Arrangören ska dock ha en eloge för ett felfritt arrangemang... allt flöt riktigt smidigt å för nybörjare som vill prova på lånlopp är banan perfekt!

Tävlingen gick för mej som vanligt, sämst i Teamet ;) Har börjat vänja mej vid detta nu men påvägen hem från Norberg bestämde ja mej för att nästa år då ska ja inte va sist längre. Om ja bara förlänger träningspassen lite å gör dem lite hårdare så vet ja att d kommer gå klart snabbare nästa år! Johannes va än en gång snabbast å blev 9:a... grymt bra kört! Skara-Johan spurtslog Rikard å dem blev 2:a å 3:a i H30... snabbt å stabilt som vanligt. Jansberger å Chrille gjorde som vanligt bra ifrån sig. Jag tycker att Teamet visade upp sej från sin bästa sida... Stort tack till Svensson å Persson som också förgyllde helgens bravader!

Epic vs Stumpjumper HT

Vilken är nu bäst snabbast å roligast? Efter att provat å jämfört å funderat så blir d oavgjort! Kör man teknisk terräng typ Billingen så håller ja mej piggare å har roligare på en Epic, snabbare är ja också men d är marginellt. Stumpjumpern ger en känsla av att d går väldigt fort när man kör på den men man luras lite av den lite stötigare gången, Epicen är mer odramatisk i alla lägen vilket kan göra att dden uppfattas lite sävlig i jämförelse. 

Jag tror att en person som är vältränad å duktig i skogen är snabbast på en Stumpjumper... iaf på långloppen här i sverige. Är man ute efter mer komfort å kanske inte är lika vältrimmad å deffad som Skara-Johan så tror ja man är snabbare å framförallt har roligare på en Epic på Långloppen. Om man däremot kör rikigt tekniskabanor av den gamla hederliga typen XC... liknande den på Billingen me Strupen å Stenbacken å alla möjliga tekniska bitar då är man garanterat snabbast på en Epic oavsett nivå på den som sitter på cykeln... kolla bara va Värlsdcupledaren Jaroslav Kulhavy åker på för hoj å har gjort alla deltävlingar hittills iår!

Slutplädering: Ska du ha riktigt skoj i skogen å va rikigt snabb på långloppen... köp 2st 29er, en Epic å en Stumpjumper HT ;) Skämt åsido, kör man mycke tekniskterräng köp en Epic kör du mer grusväg å lättare stigar köp en Stumpjumper HT! 
Jag gillar att cykla fort å me hög puls... Om du inte kör emot klockan utan bara skall ut å njuta i skogen... då är d Stumpjumper FSR som gäller, att den är nåt kilo tyngre spelar ingen som helst roll när du är ute efter att få ett leende på läpparna... men den cykeln har ja inte testat här så den är en annan historia. Cyklarna ja testat är främst till för att cykla riktigt fort uppför, nerför å på platten!

Nästa år kommer ja köra på en Stumpjumper HT... ja vet att ja kommer bli snabbare på långloppen men långsammare uppe på Billingen;)

Hoppas detta har rättat ut fler frågetecken än skapat  nya... vid frågor, synpunkter funderingar kommentera maila eller skrik på mej!

Världscupledaren!

 Vårat tält på Engelbrektsturen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar